Motivatiebrief

Om een indruk te geven hoe je een motivatiebrief moet indelen hebben we op deze pagina een voorbeeld geplaatst.

Motivatiebrief voorbeeld :

Eigen naam
Adres
Postcode, Plaats

Aan bedrijf / school
T.a.v.
Straat
Postcode, Plaats

Utrecht, 10 juli 2010

Geachte heer/mevrouw,

Mijn naam is Jantje Janssen momenteel student commerciele economie in Leiden. Enige tijd geleden ben ik wegens schoolwerkzaamheden in contact gekomen met uw bedrijf waar ik te horen ben gekomen dat er stageplekken beschikbaar zijn. Uw bedrijf is naar mijn indruk jong en flexibel met een goede werksfeer en heeft daarom mijn aandacht gepakt. Daarom ik bij dez een brief aan u stuur met als reden voor een gesprek voor een stageplek binnen uw bedrijf.

Ik zou niets liever willen als bij een bedrijf als het uwe stage lopen en eventueel verder werken na afloop van mijn stage/studie. Ik zelf ben hardwerkend, neem studie en werk serieus, ben communicatief sociaal en sterk en ga altijd voor het beste resultaat. Verder is het belangrijk voor mij om te werken in uw branche omdat mijn voorkeur er naar uitgaat hier in toekomst in te werken.

Ik hoop dat ik u een duidelijk beeld heb kunnen scheppen van mijn interesses en kunnen en zou het fijn vinden als ik mijn motivatie binnenkort zou kunnen toelichten in een gesprek.

Ik hoop spoedig van u te horen.

Met vriendelijke groet,

<Volledige naam>

<E-Mail>
<Telefoon>